WEBDESIGN EN WEBSHOPS

Een website voor uw zaak of bedrijf, een persoonlijke website, een heuse webshop, een op maat gemaakte web toepassing: bij AntwerpMedia helpen we u graag verder bij de aanpassing of creatie van uw website. Alles wordt uitgewerkt naar uw wensen. Inhoudelijk kan u ons steeds eigen content (beelden, teksten, …) sturen zodat wij dit voor u aanpassen. Maar als u dat wenst kan u ook net zo goed zelf zorgen voor het up-to-date houden van uw website.

Wat bieden we standaard aan?

In de online wereld verandert alles supersnel! Er zijn vast en zeker enkele technieken waar jullie al van gehoord hebben, die voor ons ondertussen vanzelfsprekend zijn en standaard inbegrepen zijn bij het uitbouwen van een website:

Responsive design

In deze moderne tijden is de kans groot dat uw website wordt bekeken op een klein scherm (smartphone, tablet, …). Hoe de website er uitziet op zulk een scherm is dus steeds belangrijker. Voor ons is het evident dat het ontwerp van een website standaard “responsive” (aangepast aan alle schermformaten) is.

Google Analytics

We analyseren op regelmatige basis het verkeer op uw website. Zo kan het dat u ongelooflijk veel tijd steekt in een pagina die nauwelijks of niet bezocht wordt. Of dat een pagina net wel heel dikwijls bezocht wordt, maar niet de correcte info bevat. Op wens van de klant kunnen we op periodieke basis een overzicht van deze analyses doorsturen.

Standaard SEO Optimalisatie

Uw website is eindelijk klaar, maar de beoogde doelgroep vindt deze niet gemakkelijk terug in de zoekresultaten van Google. Wij zorgen voor een basisconfiguratie om uw website te optimaliseren naar zoekresultaten toe. Stel dat U nog verdere specifieke wensen hebt (u wil bijvoorbeeld zien hoe een Facebook share van uw site er gaat uitzien, of u wil meerdere keywords per pagina kunnen ingeven), moeten we kijken naar een premium (betalende) configuratie

Wat kost dat nu om een website te laten maken?

Dat is een vraag die in veel gevallen niet meteen kan beantwoord worden. De prijs is immers sterk afhankelijk van het type website dat u wilt laten bouwen. Voor het bouwen van de website, moet u rekening houden met volgende factoren:

Standaard website

Een website met enkele (maximum 5) pagina’s, bijvoorbeeld om jezelf of je zaak kort even voor te stellen, af en toe eens een nieuwbericht te plaatsen en ook de mogelijkheid te bieden om contact op te nemen kan je al hebben vanaf 850,- €.

Website met specifieke features

Voor een gelijkaardige website, maar met enkele specifiekere extra features (een reservatiesysteem voor een horeca-zaak, een integratie van uw Facebook posts, een integratie met Google Calendar, enzoverder, … ), starten we van bovenstaande prijs en bekijken we samen met jullie wat de specifieke features als extra kost met zich zouden kunnen meebrengen.

Webshop

Wilt u een webshop opstarten, dan moet u rekening houden met een hogere kost. Maar ook hier is de prijs sterk afhankelijk van de wensen van de klant (bijvoorbeeld specifieke layouts op de product pagina, bulk kortingen, extra betalingsgateways, integratie met verzendmethodes zoals bPost, gewenste betalingsmogelijkheden of verzendmethodes, enzoverder).

Verder zijn er ook enkele variabele (jaarlijkse) kosten verbonden aan het houden van een website, waar u altijd rekening mee moet houden

Webhosting

Om een website “online” te zetten, hebt u ook online ruimte nodig om uw website te plaatsen. Dat noemt men de “webhosting“. Hiervoor hanteren we een vaste prijs van 17,50 € per maand. Dat komt neer op een jaarlijkse prijs van 210,- €. Als u uw website bij ons laat ontwerpen, wordt 50% van deze kost in mindering gebracht tijdens het eerste jaar.

Domeinnaam

Uw website moet ook bereikbaar zijn onder een herkenbare naam, de domeinnaam (bijvoorbeeld www.<uw-domeinnaam>.be). Voor een domeinnaam hanteren wij een vaste jaarlijkse prijs van 18,- €.

Periodieke updates

Nadat uw website online komt, is het ook belangrijk om hem up-to-date te houden. Alleen op die manier garandeert u een optimale werking van uw website en blijft uw website ook veilig. Wij zorgen voor updates van uw CMS (content management systeem) en we kijken periodiek uw website na op spam en malware om te verzekeren dat uw website-beleving voor zowel u als de eindgebruiker veilig blijft. Voor een standaard website vragen we hiervoor 12,50 € per maand. Voor een webshop vragen we hiervoor 25,- € per maand omdat dit meer onderhoud en updates met zich meebrengt.

Backups

Stel: U onderhoudt zelf uw website. U past een pagina aan, slaat dit op, bekijkt het snel en laat het verder zo. Een paar dagen later, vertelt iemand u dat er een probleem is op die pagina (waarschijnlijk als gevolg van de gemaakte aanpassing). Wij voorzien een volautomatisch backup systeem dat dagelijks backups neemt tot 30 dagen terug in de tijd. Als u bijvoorbeeld naar ons belt en zegt dat er waarschijnlijk al enkele dagen een fout is op de website, kunnen we met één druk op de knop de website terug zetten van bijvoorbeeld 8 dagen geleden. Hiervoor wordt een jaarlijkse vergoeding gehanteerd van 99,- €.

SSL certificaat

Het is u misschien al opgevallen: de meeste websites hebben tegenwoordig in de adresbalk van uw browser een slotje naast hun naam staan. Of verschijnen in het groen. Dat geeft aan dat uw website “veilig” is voor zowel u als uw bezoeker. In deze moderne tijden is dat zelfs een must, want zoekmachines zoals Google houden hiermee rekening om uw website al dan niet mee bovenaan te plaatsen in hun zoekresultaten. Dit noemt men een SSL certificaat en hiervoor moet u rekenen op een jaarlijkse kost van 75,- €.

Extra (meertaligheid, geavanceerde SEO, …)

Voor functionaliteit zoals meertaligheid, een premium SEO benadering van uw website kunnen we dit bekijken samen met de klant, afhankelijk van de gewenste features. Mogelijks zijn hier ook extra jaarlijkse kosten aan verbonden. Dit bekijken we samen met de klant.

(Indien er hier prijzen staan vermeld, gaat het steeds over de prijs exclusief BTW. Periodieke prijzen worden jaarlijks aangerekend)